Hráškem nazýváme drobné kulaté zelené hrášky získané z nezralých dřeňových hrachů. Čerstvý hrášek má vysoký obsah vitamínu C, avšak sezóna čerstvého hrášku je poměrně krátká. Během celého roku je pro kuchyňské účely k dispozici mražený nebo sterilova
Není to klasická hrachová polévka, kde si musíte předem namáčet hrách, a pak jste z ní ještě týden nadmutí. Moje hrášková polévka je z mraženého (příp. čerstvého) zeleného hrášku, její příprava trvá cca půl hodiny, chutná výborně, příprava je jednodu
Zelená polévka z devatera (nebo jiného kouzelného počtu) bylin má za milou povinnost oznámit nám, že jaro přišlo a že ho můžeme srdečně uvítat. Moje oblíbená Marie Úlehlová-Tilschová na toto téma napsala: Na Zelený čtvrtek má se snísti i něco zelenéh
Hrášková polévka - jednoduchá - recept: Hrášek krátce povařte v zeleninovém vývaru. Přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem,
Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit cca 1,5 hod. a poté z hrnce vyndejte žebírka i bobkový list. Oberte maso, rozkrá
Polévka z hrášku a salátu. Na 4 porce potřebujeme: 1 lžíci olivového oleje, 6 jarních cibulek pokrájených, 500 g zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého), sušený nebo čerstvý kopr, zeleninový vývar, 200 g listového salátu; Omeleta: 3 bílky, 1 žlout
Polévka z čerstvého špenátu -…,recept, návod na vaření,suroviny. Slané muffiny ze špenátu, cukety a sýru feta. Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem.
Hrášková polévka je nejlepší v sezóně, z čerstvého hrášku, ale výborně chutná i z mraženého. ... z čerstvého hrášku, ale výborně chutná i z mraženého. ... na kostičky nakrájené brambory a přidejte okapaný hrášek (část hrášku můžete nechat stranou na
Ingredience: Na polévku: 1 cibule, 1 chilli paprička, 2 lžíce čerstvého zázvoru, 3 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce červené kari pasty, 1 dýně hokkaido, 2 stroužky česneku, 900 ml vody, 400 ml kokosového mléka, 1 limetka, 1 lžička soli K podávání: 1 hr
Bouillon. Bouillon jest silná polévka, která se pije z koflíku buď čistá, aneb se do ní hodí nerozkloktané vejce. Vezmi kilo a půl hovězího a půl kila telecího masa. půl staré slepice neb starého holuba, jeden celer, dva kořeny petružele, jednu mrkev